Epubs zijn ebooks
ebooks zijn digitale boeken
Formaat maakt ze

Digitale boeken

Een eboek (of eBook) is een digitaal boek dat je kunt lezen op ereaders, tablets, smartphones, en computers.

Meestal worden eboeken gemaakt na de productie van het gedrukte, papieren boek. Een eboek is dus vaak een conversie van het al geproduceerde en gecorrigeerde boek.

Op het gebied van eboeken loopt Formaat al meer dan een decennium voorop. Reeds in 2008 ontwikkelde Formaat voor – en in samenwerking met – de WPG-groep de zogenoemde eWorkflow.

De eWorkflow is een beproefde methode om eboeken van hoge kwaliteit te maken. InDesign speelt hierbij een sleutelrol. Het pakket bestaat uit vooringestelde templates, een aantal krachtige scripts, een flexibele vormgeving, een voorbeelddocument en een handleiding met stappenplan. De methode sluit aan bij de wijze hoe opmakers en vormgevers werken.

De eWorkflow maakt het mogelijk om de productie van epubs echt te automatiseren en een hoge, consistente productie te behalen. Tekortkomingen en bugs van InDesign en problemen in het epub-formaat en in de CSS-standaarden zijn in de eWorkflow opgelost of worden omzeild.

Behalve kennis delen en workflows maken voor uitgevers en zetters, maakt Formaat natuurlijk ook veel titels: boeken in epub-formaat. Formaat werkt voor tal van uitgeverijen waaronder De Bezige Bij, Balans, Singel, De Correspondent en AtlasContact, maar ook voor bedrijven als het Centraal Boekhuis (CB) en Koninklijke Bibliotheek (KB).